- Повідомлення
- 27
Ієрархія державних організацій
Верховна рада України - вищий орган законодавчої влади України.
Підпорядкування ВРУ: Нікому не підпорядковується
Служба безпеки України (далі СБУ) - державний орган спеціального призначення з правоохоронними функціями, який забезпечує державну безпеку України.
Підпорядкування СБУ: Підпорядковується Президенту України, Прем'єр-міністру України, Міністру внутрішніх справ, Раднику президента України з питань національної безпеки.
Підпорядкування підрозділів СБУ: Підпорядковується Президенту України, Прем'єр-міністру України, Міністру внутрішніх справ, Раднику президента України з питань національної безпеки, Генералу СБУ.
Національна поліція України (далі НПУ) - державний орган виконавчої влади, який служить суспільству шляхом забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічного порядку та громадської безпеки.
Підпорядкування НПУ: підпорядковується Президенту України, Прем'єр-міністру України, Раднику президента України з питань національної безпеки України, Міністру внутрішніх справ, Генералу СБУ.
Підпорядкування підрозділів НПУ: підпорядковується Президенту України, Прем'єр-міністру України, Раднику президента України з питань національної безпеки України, Міністру внутрішніх справ, Генералу НПУ, Генералу СБУ.
Збройні сили України (далі ЗСУ) - державний орган, військове формування, на яке, відповідно до Конституції України, покладаються оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності.
Підпорядкування ЗСУ: підпорядковується Президенту України, Прем'єр-міністру України, Раднику президента України з питань оборони, Міністру оборони.
Підпорядкування підрозділів ЗСУ: підпорядковується Президенту України, Прем'єр-міністру України, Раднику президента України з питань оборони, Міністру оборони, Генералу ЗСУ.
Державна кримінально-виконавча служба (далі ДКВС) - державний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері виконання кримінальних покарань, утримання засуджених осіб у місцях позбавлення волі, здійснення пробації та контролю за дотриманням прав ув’язнених.
Підпорядкування ДКВС: підпорядковується Президенту України, Прем'єр-міністру України, Міністерству юстиції, Генералу СБУ, Генералу НПУ.
Державна служба з надзвичайних ситуацій (далі ДСНС) - державний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сферах цивільного захисту, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню, ліквідацію надзвичайних ситуацій.
Підпорядкування ДСНС: підпорядковується Президенту України, Прем'єр-міністру України, Міністерству з надзвичайних ситуацій.
Міністерство охорони здоров'я (далі МОЗ) - державний орган виконавчої влади, медичний заклад та лікувально-профілактична установа, яка надає стаціонарну кваліфіковану і спеціалізовану медичну допомогу.
Підпорядкування МОЗ: підпорядковується Президенту України, Прем'єр-міністру України, Раднику Президента України з питань охорони здоров'я, Міністру охорони здоров’я.
Підпорядкування підрозділів МОЗ: підпорядковується Президенту України, Прем'єр-міністру України, Раднику Президента України з питань охорони здоров'я, Міністру охорони здоров’я, Головному лікарю МОЗ.