Артем Хард

New member
Гравець ?
Повідомлення
14
Порядок Затриманя Особи: Загальні Положення: Представлення: Підійти до громадянина, представитися і показати службове посвідчення. Причина звернення: Повідомити, чому ви звертаєтеся (причину/статтю/орієнтування). Запит на паспорт: Попросити надати паспорт (аргументуючи законне прохання). У разі відмови особа вважається злочинцем і може бути затримана. Перевірка особи: Використати службовий планшет для перевірки в базі даних. Якщо особа в розшуку — затримати з кайданками. Повідомлення про затримання: Повідомити про причину затримання та зачитати права (Правила Міранди). Адвокат: Якщо особа просить адвоката, викликати його через рацію. Якщо адвокат не прибуває протягом 15 хвилин - затримання продовжується без нього. Оформлення документів: Виписати документи за статтями, за якими затримано особу. Доставка до ІТТ: Помістити затриманого до ізолятора тимчасового тримання (ІТТ). Процес представлення: Звернення до громадянина: "Бажаю здоров'я! Я (ім'я та прізвище та звання) з Служби Безпеки України. Ось моє посвідчення (показав людині навпроти посвідчення не передаючи в руки)." Процесуальні дії після затримання: Доставити затриманого до НПУ або іншого органу. Встановити особу (паспорт, відбитки пальців). Очікувати прибуття адвоката (якщо людина попросила адвоката, то час на відповідь від адвоката становить: 3 хвилин, а на приїзд 15 хвилин). Знімати всі дії на бодікамеру. Забезпечити зустріч адвоката з затриманим, надати докази порушення (якщо такі є)

Зверху