- Повідомлення
- 73
Правила відігровок:
-Ви надаєте запит на адвоката. - Якщо протягом 3 хвилин відповіді немає, процес затримання продовжується. -Якщо адвокат не прибуде протягом 5 хвилин, дієте без нього.
-Якщо затриманий хоче приватного адвоката, ви розкуєте руку для дзвінка. -Очікування адвоката аналогічне.
Підхід до громадянина або транспортного засобу:
"Бажаю здоров’я! Національна Поліція України м. Луцьк. Мене звати [прізвище], звання [звання]."
Процедура пред'явлення посвідчення:
"У правій/лівій кишені куртки моє службове посвідчення. дістав та показав посвідчення на рівні очей.
Потім запитуєте паспорт громадянина, керуючись Наказом "Про введення надзвичайного стану".
При необхідності, показуєте службове посвідчення.
/do дістав з лівої кишені службове посвідчення
/me показав посідчення на рівні очей
Витяг планшета:
"Дістав із кишені службовий планшет і перевіряю особу по базі НПУ.
Якщо громадянин відмовляється:
Увімкніть боді-камеру: "На грудях є боді-камера. Натиснув кнопку для запису відео."
/do На грудях є боді-камера.
/me натиснув кнопку для запису відео на боді-камері
Дістаньте тайзер та підготуйте його: "Зняв тайзер з запобіжника та перезарядив його."
/do у кобурі на поясі з правого боку знаходиться тайзер.
/me дістав тайзер із кобури, зняв із запобіжника та перезарядив.
Надягання кайданок:
"Дістав кайданки з поясу і надів їх на громадянина."
/do на тактичному поясі знаходяться кайданки.
/me дістав кайданки з поясу і закував громадянина.
Первинний обшук:
Первинний обшук проводиться з метою ідентифікації колючих, ріжучих знарядь, вогнепальної зброї, вибухових елементів.
Дістав з підсумку гумові рукавиці, після чого почав вивертати кармани громадянина...
почав намацувати предмети на тілі громадянина, прощупав торс
/do Дістав з підсумку гумові рукавиці.
/me надів рукавиці, після чого почав вивертати кишені громадянина
/me почав намацувати предмети на тілі, уважно прощупав торс громадянина
Якщо вдало:
Взяв пакетик з підсумку потрібного розміра після чого взяв предмет та поклав у пакетик після чого застібнув його... Зняв гумові рукавиці та склав їх у підсумок...
/do Дістав пакет потрібного розміру з підсумку.
/me взяв предмет, поклав його в пакет і застібнув
/me зняв рукавиці та прибрав їх у підсумок
Якщо невдало:
Нічого не знайшовши, зняв гумові рукавиці та склав їх у підсумок.
/do Нічого не знайшовши, зняв рукавиці та склав їх у підсумок.
Посадка в автомобіль:
Взяв під руку людину навпроти та повів її за собою
Відкрив двері автомобіля та посадив людину в автомобілю
Пристебнув людину паском безпеки
/me взяв під руку людину навпроти та повів її за собою
/do Відкрив двері автомобіля та посадив людину в автомобіль.
/me пристебнув людину паском безпеки
По дорозі до ІТТ (ізолятор):
Зачитуєте "Міранду"
Ви маєте право зберігати мовчання! Все що ви скажете може і буде використано проти вас у суді. Ви маєте право на адвоката, якщо у вас немає
змоги сплатити послуги приватного адвоката він вам буде наданий державою безкоштовно. Також у вас є право на один телефонний дзвінок який може тривати протягом 2-ох хвилин.
Процесуальні дії в НПУ:
Після затримання доставляєте затриманого до НПУ або іншого відомства.
Після прибуття проводиться встановлення особи через паспорт або відбитки пальців.
Здійснюєте вторинний обшук (аналогічно первинному).
Все фіксується на боді-камеру.
Якщо адвокат приїжджає, надаєте йому можливість поспілкуватися із затриманим і дати коментарі.
Сканування відбитків пальців:
Дістав з підсумку сканер відбитку пальців, після чого підключив його до планшету... Увійшов в базу даних правоохоронних оганів після чого активував сканер... підніс сканер відбитку пальців до пальців громадянина на притиснув його до них... Зісканував відбитки пальців, на службовому планшеті інформація про особу ( кажете в голос прізвище та ім'я громадянина)
/do Дістав з підсумку сканер відбитку пальців, після чого підключив його до планшету.
/me увійшов в базу даних правоохоронних органів та активував сканер
/do Підніс сканер відбитку пальців до пальців громадянина та притиснув його до них.
/do Зісканував відбитки пальців, на службовому планшеті з'явилася інформація про особу.
/me назвав прізвище та ім'я громадянина в голос
Заведення в ІТТ:
Дістав з правого карману ключ від ІТТ після чого вставив його у двері та провернув... Відчинив ІТТ після чого завів у ІТТ громадянина та зачинив його, поклавши ключ у праву кишеню ( TAB - Затримати Ім'я Прізвище )
/do Дістав з правого кармана ключ від ІТТ, після чого вставив його у двері та провернув.
/do Відчинив ІТТ, після чого завів у ІТТ громадянина та зачинив його.
/me поклав ключ у праву кишеню
-Ви надаєте запит на адвоката. - Якщо протягом 3 хвилин відповіді немає, процес затримання продовжується. -Якщо адвокат не прибуде протягом 5 хвилин, дієте без нього.
-Якщо затриманий хоче приватного адвоката, ви розкуєте руку для дзвінка. -Очікування адвоката аналогічне.
Підхід до громадянина або транспортного засобу:
"Бажаю здоров’я! Національна Поліція України м. Луцьк. Мене звати [прізвище], звання [звання]."
Процедура пред'явлення посвідчення:
"У правій/лівій кишені куртки моє службове посвідчення. дістав та показав посвідчення на рівні очей.
Потім запитуєте паспорт громадянина, керуючись Наказом "Про введення надзвичайного стану".
При необхідності, показуєте службове посвідчення.
/do дістав з лівої кишені службове посвідчення
/me показав посідчення на рівні очей
Витяг планшета:
"Дістав із кишені службовий планшет і перевіряю особу по базі НПУ.
Якщо громадянин відмовляється:
Увімкніть боді-камеру: "На грудях є боді-камера. Натиснув кнопку для запису відео."
/do На грудях є боді-камера.
/me натиснув кнопку для запису відео на боді-камері
Дістаньте тайзер та підготуйте його: "Зняв тайзер з запобіжника та перезарядив його."
/do у кобурі на поясі з правого боку знаходиться тайзер.
/me дістав тайзер із кобури, зняв із запобіжника та перезарядив.
Надягання кайданок:
"Дістав кайданки з поясу і надів їх на громадянина."
/do на тактичному поясі знаходяться кайданки.
/me дістав кайданки з поясу і закував громадянина.
Первинний обшук:
Первинний обшук проводиться з метою ідентифікації колючих, ріжучих знарядь, вогнепальної зброї, вибухових елементів.
Дістав з підсумку гумові рукавиці, після чого почав вивертати кармани громадянина...
почав намацувати предмети на тілі громадянина, прощупав торс
/do Дістав з підсумку гумові рукавиці.
/me надів рукавиці, після чого почав вивертати кишені громадянина
/me почав намацувати предмети на тілі, уважно прощупав торс громадянина
Якщо вдало:
Взяв пакетик з підсумку потрібного розміра після чого взяв предмет та поклав у пакетик після чого застібнув його... Зняв гумові рукавиці та склав їх у підсумок...
/do Дістав пакет потрібного розміру з підсумку.
/me взяв предмет, поклав його в пакет і застібнув
/me зняв рукавиці та прибрав їх у підсумок
Якщо невдало:
Нічого не знайшовши, зняв гумові рукавиці та склав їх у підсумок.
/do Нічого не знайшовши, зняв рукавиці та склав їх у підсумок.
Посадка в автомобіль:
Взяв під руку людину навпроти та повів її за собою
Відкрив двері автомобіля та посадив людину в автомобілю
Пристебнув людину паском безпеки
/me взяв під руку людину навпроти та повів її за собою
/do Відкрив двері автомобіля та посадив людину в автомобіль.
/me пристебнув людину паском безпеки
По дорозі до ІТТ (ізолятор):
Зачитуєте "Міранду"
Ви маєте право зберігати мовчання! Все що ви скажете може і буде використано проти вас у суді. Ви маєте право на адвоката, якщо у вас немає
змоги сплатити послуги приватного адвоката він вам буде наданий державою безкоштовно. Також у вас є право на один телефонний дзвінок який може тривати протягом 2-ох хвилин.
Процесуальні дії в НПУ:
Після затримання доставляєте затриманого до НПУ або іншого відомства.
Після прибуття проводиться встановлення особи через паспорт або відбитки пальців.
Здійснюєте вторинний обшук (аналогічно первинному).
Все фіксується на боді-камеру.
Якщо адвокат приїжджає, надаєте йому можливість поспілкуватися із затриманим і дати коментарі.
Сканування відбитків пальців:
Дістав з підсумку сканер відбитку пальців, після чого підключив його до планшету... Увійшов в базу даних правоохоронних оганів після чого активував сканер... підніс сканер відбитку пальців до пальців громадянина на притиснув його до них... Зісканував відбитки пальців, на службовому планшеті інформація про особу ( кажете в голос прізвище та ім'я громадянина)
/do Дістав з підсумку сканер відбитку пальців, після чого підключив його до планшету.
/me увійшов в базу даних правоохоронних органів та активував сканер
/do Підніс сканер відбитку пальців до пальців громадянина та притиснув його до них.
/do Зісканував відбитки пальців, на службовому планшеті з'явилася інформація про особу.
/me назвав прізвище та ім'я громадянина в голос
Заведення в ІТТ:
Дістав з правого карману ключ від ІТТ після чого вставив його у двері та провернув... Відчинив ІТТ після чого завів у ІТТ громадянина та зачинив його, поклавши ключ у праву кишеню ( TAB - Затримати Ім'я Прізвище )
/do Дістав з правого кармана ключ від ІТТ, після чого вставив його у двері та провернув.
/do Відчинив ІТТ, після чого завів у ІТТ громадянина та зачинив його.
/me поклав ключ у праву кишеню